СЕМИНАР: София 21, 22, 23 Април 2023 г.
Семинарът е за максимум 12 участника!

Информация и Резервация

 

Визуализация и Въображение – Техника на 3те Сцени

Как да използваме двете най-ценни способности на ума – визуализация и въображение? Хосе Силва – основателя на Силва Метод дава напътствия какво е визуализацията и как да я правим, така че да се подготвим за приложението й в алфа ниво.

Визуализация и Въображение
Хосе Силва

Силва Метод техниките ще допринесат за промени към по-добро във всяка сфера на вашия живот: здраве, отношения с другите, бизнес, учене, самоувереност – всичко, което имате желание да промените.

Защо работят толкова добре? Какви механизми са включени за постигането на тези промени?

Ключът е функциониране в субективното (ментално) измерение. Когато влезете в ниво вие функционирате в невидимия свят на ума и сте в състояние да правите промени във видимия свят на тялото.
Инструментите на субективното измерение са визуализацията и въображението. Те са две харктеристики на гения.
Нека погледнем по-отблизо тези инструменти за да разберете какво в действителност представляват те и как да ги използвате в духовното измерение за да направите нужните промени.

Запомнете, че е важно да използвате визуализация и въображение в субективното измерение, т.е. в своето ниво. Много книги ви казват да визуализирате вашите цели, но ако не ви учат на метод как да го правите в субективното измерение, тогава това ще ви послужи почти за нищо.

Визуализацията е спомняне. Визуализирането е да си спомните как изглежда нещо определено.

Визуализацията е механизъм за получаване. В субективното измерение вие получавате ментален образ на това как изглежда едно нещо.

Ако менталния образ не е ясен, както бихте желали, просто си припомнете как изглежда субекта. Когато си спомняме как изглежда едно нещо е визуализация. Припомнете си детайлите и цветовете.

Използване на въображението е творчески процес. С въображението вие създавате ментален образ на нещо, което не сте виждали преди.

С въображението вие създавате всичко каквото пожелаете.

Когато създадете нещо в субективното измерение с вашето въображение, тогава то в действителност съществува – в субективното измерение – и може да бъде възприемано от други хора, когато и те функционират в субективното измерение.
Всяко нещо първо трябва да бъде създадено в субективното измерение, тогава то може да се прояви също и във физическото (обективното) измерение.

Въображението е механизъм за предаване. С въображението си вие можете да предавате желания краен резултат до физическото измерение.
В субективното измерение не съществува време и порстранство. Когато вие създадете нещо, то съществува от същия този момент. Но физическото измерение притежава време и пространство затова може да отнеме време докато желанията ви се проявят на физическо ниво.

Визуализацията е приемащия механизъм, а въображението предаващият. Но как може да използвате тези две неща практически?

Може да използвате Техниката на Трите Сцени:

С Техниката на Трите Сцени изпозлвайте визуализация да получите ментален образ (припомнете си) – ситуацията, както тя съществува сега, проблемът. След това отидете към втората сцена – малко по-наляво (това е посоката указваща бъдещето в субективното измерение) и визуализирайте това, което правите за да коригирате проблема. След което, с въображението си създайте желания краен резултат, вашата цел, в трета сцена, най-вляво от вас. Казахме, че въображението е предавателен механизъм – предава желания резултат на физическото измерение.

Използвайте същата тази техника да създадете по-добро здраве, по-добри взаимоотношения, по-добра работа или успех в бизнеса, по-добри оценки, всякакви черти и характеристики, които желаете за себе си – всичко, което искате да имате, да правите или да бъдете.

Вие можете да използвате същата техника за да помагате на други хора. Първо си припомнете (получете информация) за съществуващата ситуация (проблем), след което използвайте своето въображение да създадете решение (цел) и да го предадете към физическото измерение. Само се уверете, че правите програмирането в субективното измерение, докато сте в нивото си.

В бъдеще, когато мислите за вашия проект, визуализирайте (припомнете си), целта която сте създали с въображението си в субективното измерение. Приемете за даденост, че решението вече съществува и е било предадено на физическото измерение за това може да се прояви и манифестира на физическото измерение – света на тялото.

Това се има предвид под фразата „Моли се вярвайки, че вече си получил.” Нашия начин да го кажем е „Програмирай бъдещето в минало време.”
Приемете го за даденост и ще получите вашите резултати.

Описани са конкретни действия и насоки как да процедирате, ако желаете нов дом, повишение в работата, пътуване, намиране на партньор в живота, подобряване на прекъснати взаимоотношения, решаване на здравословен проблем…