СЕМИНАР: София 21, 22, 23 Април 2023 г.
Семинарът е за максимум 12 участника!

Информация и Резервация

 

Успех при решаване на финансов проблем

„Моята история е свързана с използването на техниката на Мисловния Филм.
От близо един месец вече програмирах за да си реша един проблем. Трябваше да довършим строежа на новата ни сграда и парите не ни достигаха. Когато решихме да купим сградата планирах да продам една от двете ни коли и да инвестирам парите в компанията.

След като едната кола, Тойота, беше на баща ми и той ми я остави след смъртта си, аз не исках да я продавам от необходимост. Обичах баща си и тази кола имаше голяма стойност за мен.
Но както и да е, опитвах се да продам една от колите.
Използвах техниката на 3те Сцени за цял месец. Визуализирах куповач, който ми плаща разумна цена за втората кола, Форд, но нищо не се случи.
Тогава програмирах да продам Тойотата и отново нищо.
Намалих цената и на двете коли – и отново нищо.
Намалих цената отново, и отново и отново – и познайте какво стана, отново нищо.
Накрая цената бе толкова ниска, че спрях да се опитвам да продам и използвах Техниката на Мисловния Филм за да разбера какво не е наред.

Отговорът дойде чрез жена ми, която ме помоли за помощ за проблем във взаимоотношенията на работа и аз и казах как да програмира ситуацията. По онова време й споделих за своето програмиране, за нашите разговори с теб и за съвета ти да спра да програмирам за глупости, така или иначе нищо не се случи толкова време. Чак тогава осъзнах, че в действителност от толкова дълго програмирам за тази продажба на една от колите и всъщност без никакъв резултат.

Същата вечер използвах Мисловния Филм за да намеря ново решение. На следващия ден мой приятел от работа спомена, че майка му може да продаде няколко акции и да ни заеме необходимите пари за една година. По този начин щях да запазя колите си и да завърша строежа. Реално наистина се нуждаехме и от двете коли, защото всеки ден пътувахме по магистралата с две малки деца на задната седалка. Колите ни са сигурни, а ако трябваше да купуваме по-евтина кола, нямаше да имаме тази безопастност нужна за нас и децата.

Най-интересното е че майката на моя приятел от работа продаде акции на една доста висока цена. Няколко дена по-късно цените на акциите започнаха да падат много бързо заради някакъв проблем на Американската стокова борса (някакъв проблем с ипотечни заеми), който удари Европа като цунами… Акциите все още падат!

Това, което висшия разум направи бе много добре. Аз не бях способен да продам колите си за седмици наред, дори когато намалих цената с 25-30% от нормалното. Майката на моя приятел продаде акции на висока цена и не загуби никакви пари, защото така или иначе ние ще си й върнем точната сума, която ни зае. Това е най-доброто решение за всички участници.

Аз най-накрая се научих да се доверявам на Висшия Разум след няколко опита. Никакво програмиране за седмици вече. От сега нататък винаги ще използвам Мисловния Филм щом видя, че няма никакъв прогрес… Най-вероятно ако нямахме парите щях да последвам това бета решение и щях да продам колите. Не помислих за никакъв друг вариант, макар че вече знаех, че има повече информация достъпна за нас в дълбоките нива на ума. Понякога трябва да се научим по трудния начин…
Мисловния Филм със сигурност е най-силната техника, която някога съм опитвал!

Това е историята на Satori Begovic – пътят на Силва метод

Преди 5 месеца Сатори ни откри и се включи в Силва групата (фейсбук – www.facebook.com/groups/237739729574505/) въпреки различията в езика ни. Желанието му да научи повече за Силва метод и УлтраМайнд ЕСП системата го мотивира да преодолее притесненията си и да ми пише на лични събщения за да сподели и научи нещо повече за практиката и приложението на метода.

И така започна неговата история в преследване на няколко важни за него цели, коит
о беше решен да постигне с помощта на метода на Хосе Силва.

Първоначалната цел на Сатори беше да изучи две от системите на Хосе Силва. Но да научи една система човек трябва да я види в действие в самия живот, да я приложи за да изпита действието й.

Така Сатори започна да работи по един проблем познат на много хора – да си намери работа. Другото много важно за него нещо бе да успее въпреки ситуацията, в която се намира да подари на любимата си жена почивка на море.

И не за друго – “ а защото тя е прекасна жена и го заслужава“ Повече от достатъчно основание.

Исках да му помогна с каквото мога и така с някои друг съвет Сатори се посвети изцяло на медитациите и прилагане на техниките.

Но самият той – а може би и много от вас, смяташе, че е нужно да положи много усилия и да „заслужи“ тази нагарда. И така ден след ден Сатори слушаше десетки записи, четеше и работеше по методи, опитваше се да попие всичката съществуваща информация по темата, че и дори извън нея. Дори английския език не го спря (макар че както сам каза не разбира чак толкова добре езика)

Тук искам да обърна внимание, че имате ли вяра не е нужно да работите денонощно по целите си. Но от друга старана ние хората сме свикнали и така формираме вярата си правейки определни неща, които вярваме, че ще ни донесат желания резултат.

Реших да споделя всичко това с вас защото случаят на Сатори е като по учебик. Той преживя за тези 5 месеца всичко, през което преминава обикновено всеки от нас като тръгне по нов път и начин на мислене и на живот.

От първоначалното силно вдъхновение и ентусиазъм, през моментите на съмнения и самокритичност към себе си и начина, по който изпълнява техниките, през моментите на нетърпение и поставяне под въпрос на абсолютно всичко, както дори и на самия метод…, което го доведе до изучаване не само на Силва системите, а на още доста други методики, което от своя страна му доказа и стойността на Силва метод и реалната ценност, която има, до крайното установяване и връщане отново към Хосе Силва.

С времето Сатори обиколи още и други системи и методи за самопомощ, научи и изслуша и доста други вдъхновяващи автори, но един ден ми написа – „всичко ме връща отново към Хосе Силва”.

И така сам се убеди, че през цялото време средствата за постигане на целите ги е имал на разположение, но не ги е оценявал по достойнство или просто не е бил готов да ги „види” наистина.

Познавам много хора, които тръгват по този път и спират… за съжаление спират в средата на процеса – на етапа на нетърпението, разочарованието и съмнението от това, че нещата не се случвта точно както искаме или точно когато искаме… А както знаем за всяко наше желание и цел си има точно определно време и подходящ момент, когато да се синхринизират събития и хора, така че да се получи най-доброто решение за всички засегнати.

Както казах и Сатори мина по този път, извърна поглед в старни, към други методики, и това не само го обогати, но и му помогна да види действителната стойност на информацията, която ни е оставил Хосе Силва.

Често пъти е нужно именно такова нещо за да бъде оценена една система – трябва база за сравнение, познания и за други метдоики и практики.

За тези 5 месеца Сатори направи освен всичко друго още едно много важно нещо – потърси подкрепа. Пишехме си често, споделяше какво е научил, размислите и разсъжденията си. Дори си направи своя Силва група за сръбските фенове на метода, където неуморно попълваше всякаква полезна информация. Всички тези съпътстващи дейсности го крепяха да поддържа вярата си и да продължава да работи по целите си.

Наистина подкрепата е нещо неизменно и много важно, което трябва да търсите, ако искате да не губите ентусиазма и енергията си, и тук дори не визирам само метода, с каквото и да сте се захванали..

И не на последно място Сатори беше разбрал най-важното – своята мисия на земята. Както казва Хосе Силва не сме дошли тук на почивка и си имаме отговорности. Разбирайки в дълбочина тази концепция той отделяше от времето си за да работи по проекти помагащи на други хора, визуализираше и медитираше за други хора с проблеми.

Цялото това нещо и особено положителните резултати и отзиви от всички тези медитации по случаи неимоверно се отразяваха на изграждане на още по-силна вяра в метода и в способността на човек да влияе благоприятно върху живота и да решава проблеми.

За това много често споделям и в нашата група проблеми на хора, по които всички заедно да работим. А най-гоямата награда е, когато видим резултатите от своя труд и вярата, която става силна като скала, увереността, че сме способни да помагаме, да творим добри решения и един ден, когато самите ние се нужадем от помощ, същата тази вяра, над която сме работили помагайки на други нуждаещи се – ще изиграе решаваща роля да помогнем сега и на себе си…

Подчертавам, че може би това бе най-важния елемент от всички действия и практики на Сатори. Той показа на Вселената и Висшия Разум, че разбира и приема своята отговорност и мисия да помага за превръщането на планетата в едно по-добро място за живеене, за това освен за личните си цели и проблеми, той активно помагаше в решаване на въпроси на непознати хора, за случаи за които беше чул, без да има някаква облага от това.

И като всички вас Сатори премина през доста тежки периоди, когато бе подлаган на критики от страна на околните, на роднини и приятели, на заобикалящата го среда, която винаги се страхува, ако някой мисли различно и опитва различен начин на живот и се стреми да го смачка и претопи на всяка цена. В тези трудни моменти трябваше да се раздели с някои „приятелства” и „кръгове” от хора и да се надява, че любимата му жена (с която градеше връзка 4 години), въпреки натиска на нейната среда, ще остане редом до него в това изпитание на материалния свят.

Както каза тогава – накаря ще е „както Бог даде”.

Няма да крия, че думите му онези дни така ме разстърсиха, че провокираха да напиша една статия: „Постигане на резултати с ненасилие, старите приятели и сблъсъка на вярванията“

Която се оказа сякаш не за него, а за вас е писана съдейки по коментарите и периодите, които споделихте, че също изживявате.

И чудото се случи. Може би това беше някаква лична кулминация при него.

На английски има една дума за това състояние – „surrender” – Означава да се „предадеш”, но в добрия смисъл, да оставиш емоционалния заряд, с който задържаш и пречиш на нещата да се случат и да оставиш всичко в ръцете на Висшата сила с доверие и упование, че реално ти само предполагаш и пожелаваш, а тя решава и вижда най-доброто кога и как да се осъществи. И в момента, когато Сатори осъзна и преживя това състояние на „Капитулация” (ако сте чели Екхарт Толе той също добре го обяснява) – се освободи място и целта му беше реализирана, осъществена, постигната!

Не само, че постигна целта си да отведе приятелката си на море, но и нещата се подредиха по най-добрия начин, както казва Сатори „Nije onako kako sam zamislio vec onako kako je najbolje za sve” – не стана така, както съм го планирал, а така както е най-добре за всички.

След всичко мога само да съм благодарна, че срещнах Сатори, от когото в процеса на взаимопомощ аз лично научих много, отделно бях вдъхновена да проуча и открия за себе си доста материали спомагащи практиката на Силва системата – едно от тях е Невил Годард – и макар че не последвах веднага този знак, ми се даде втори път да чуя това име, докато не схвана, че не е „случайност”. Така до вас днес достига и „Творческата Сила на Въображението“ – едно видео на Невил Годард преведено на български с безценни съвети за правене на медитациите, които допълват и усъвършенстват Силва техниките с още пояснения.

Искам да завърша с думи на Сатори – „Да продължим от там, където Хосе Силва спря, от нас зависи да изпълним това, за което сме тук.”