СЕМИНАР: София 19, 20, 21 Април 2024
Местата са ограничени до 12 участника!
Информация и Резервация
СЕМИНАР: Пловдив 26, 27, 28 Април 2024
Местата са ограничени до 12 участника!
Информация и Резервация

Субективна Комуникация за проблеми в отношенията

Използване на субективната комуникация за да решим проблем във взаимоотношенията и да постигнем покой на съзнанието

Ако вече познавате Силва обученията би трябвало да знаете, че дясното мозъчно полукълбо е това, което се използва при медитациите, това е креативната част от мозъка, създателят на нашата реалност.

Лявата част на мозъка е логическият ум, това което обича да решава задачи и проблеми, но също и конфликтите, противоречието и разделението, това е ума, който помни стари травми, обида , неуспехи, критика, ума, който иска отмъщение и постоянно ни напомня за стари негативни преживявания…

Целта на Силва техниките е да създаваме резултати, да творим своя живот и щастие. За пълноценна работа ние трябва да постигнем покой на съзнанието (на лявата част на мозъка). В противен случай лявото мозъчно полукълбо ще доминира над дясното, дори по време на медитация ще продължи да се намесва и да съботира получаването на резултати.

Какво е покой на съзнанието – това е състояние, при което вие сте в мир с всички хора и всичко в живота си, когато нямате проблеми във взаимоотношенията си с други хора или към сами себе си.. И тук не се допускат изключения. И най-малкото негативно поведение към даден човек ще закотви мозъка ви към лявото полукълбо, разделението и противоречията.

За да можем да се възползваме от пълния капацитет на дясното мозъчно полукълбо и неговите способности да твори чудеса, ние трябва да възприемем принципа на Единството.

Дясното мозъчно полукълбо функционира на ниво, където всички сме едно цяло – Свръхсъзнание или Колективно Съзнание. Именно тази негова характеристика прави възможно ние да привличаме успехи в живота си, да самолекуваме тялото си, да прилагаме лечение от разстояние, да използваме мисловна проекция за откриване на информация и т.н.

За това всяко едно чувство на разделеност прави невъзможно достигане нивото на Единство.

Преодоляването на тези умствени пречки изисква да решим проблеми във взаимоотношенията си, както с другите така и със себе си. Да се прости на всеки човек наранил ви по някакъв начин, да се остави миналото назад, да се освободите от товара на негативните спомени.

Омразата не наранява обекта, а човека, който я изпитва и може да го разболи и да скъси живота му.

И най-вече да простите на себе си за всички провали, разочарования, грешки, и всичко, за което на подсъзнантелно ниво се обвинявате.

Тази работа е много важна. Не малко заболявания си ги причиняваме сами, защото на подсъзнателно ниво не можем да си простим за дадена постъпка в живота си. Това е огромна пречка пред Силва техниките, ако искате истински резултати. Защото може да медитирате за какво ли не, а всъщност на подсъзнантелно ниво да вярвате, че не го заслужавате, и да се наказвате сами.

Ето какво вие искате да направите за себе си, ако желаете наистина да постигнете каквото и да било.

Един от начините да оставим миналото назад и да простим е чрез използването на Субективна комуникация. Няма значение къде се намира физически човекът, с когото трябва да изгладите отношенията си, дали е настроен положително към вас или не, дали е все още на този свят или не.

Това което трябва да направите е във Алфа ниво да визуализирате този човек, в Алфа ниво имате шанс да поговорите спокойно, да се помирите, да изслушате и неговата гледна точка, да представите своята, да постигнете разбирателството, което вие трудно да постигнете във физическия свят.
Кажете, че му прощавате за всичко, което досега ви е измъчвало, каквото и зло да ви е сторил. Бъдете искрени, наистина е само във ваша полза. А сега на свой ред поискайте и той да ви прости за вашето поведение, ако нещо сте го наранили с думи или действия.

„Вижте” го как ви прощава. Почувствайте прошката, на сърцето ви олеква, и вече гледате с други очи на този човек, той също е част от Цялото, част от Единството, няма какво да делите с него, вие сте Едно.

Умствено се прегърнете. Знайте, че вие сте режисьорът на тази сцена и целите да постигнете равновесие и хармония.

В Алфа ниво тази сцена след като я разиграете и бъдете искрени, ще послужи за катализатор и ще ви освободи от всякаква карма с този човек. Вие трябва на всяка цена да се отървете от това бреме на психиката.

Това е като да си стиснете ръцете и да продължите нататък живота си без лоши чувства. Каквото създаваме в духовното измерение неминуемо се проявява и във физическото.

Вероятно няма човек на земята, който да не се е обвинявал в един или друг момент от живота си за дадена постъпка или действие. Чувството на обвинение към себе си често остава на подсъзнателно ниво и ние забравяме за случилото се, но докато това не бъде освободено, то продължава да нанася вреда и да ни влияе, както в ежедневния ни живот и отношения така и във всеки един от опитите ни да прилагаме дадена практика или Силва Техника.

За да освободите съзнанието си от тази възможна тежест можете да повторите упражнението по-горе, но този път визуализирайте себе си, проведете тази субективна комуникация със себе си.

Простете си за всички разочарования, които сте си причинили, за недостатъците, които мислите, че имате, за всички „грешки”, които сте допуснали, за всички неприятни събития и случки, които сте причинили на други хора. Прегърнете Себе си. Завършете визуализацията с една последна картина, в която сте щастливи и усмихнати, чувствате се леко и спокойно, в мир със себе си.

Чудесен материал! Благодаря!! Може ли да публикувате повече такива техники за тези, които нямаха възможност да посетят последния семинар?

Ако имате желание да научите малко повече за темите, които се обсъждат на самия семинар – можете да го направите и чрез книгата „СИЛВА МЕТОД: Ефективна Сетивна Проекция за всеки ден“.

Там има много добра информация плюс безброй примери от реалния живот как различни хора са прилагали наученото в своя живот и какви са били резултатите. Има безкрайно много полезна информация…