СЕМИНАР: София 21, 22, 23 Юни 2024
Местата са ограничени до 12 участника!
Информация и Резервация
СЕМИНАР: Пловдив 26, 27, 28 Април 2024
Местата са ограничени до 12 участника!
Информация и Резервация

Синхроничността и Хосе Силва

Това е историята на един обикновен човек, чийто живот бил изпълнен с подобни „случайности и съвпадения“, синхроничност, която го довела до създаването на една цяла нова наука за развиването на човешкия ум и психичните способности.

 

Един нов начин на мислене, посредством които човек се научава да следва и разчита тези знаци и да извлича ценна информация и насоки за да върви по-леко и по-успешно в живота изпълнявайки своето истинско призвание.

 

Преди повече от 100 години – на 11 Август 1914 г. в малко градче в Тексас се ражда едно момче. На него животът му бил приготвил най-голямата изненада:

 

– един букет от много предизвикателства и много възможности

– живот, който при условие, че малкият Хосе Силва изживеел смело можел да изпита най-голямото щастие на земята:

да остави следа след себе си в сърцата и живота на цялото човечество.

 

Хосе Силва трябвало да се справя с проблеми не по различни от днешните, но с тази разлика, че той станал глава на семейство на 6 годишна възраст – две години след като баща му загинал в трагичен инцидент.

 

Кой можел да си помисли тогава колко много животи ще бъдат докоснати от точно това малко 6 годишно момче. Казват, че трудностите в живота те подготвят, изграждат характера и личността.

 

Рано рано животът започнал да обучава Хосе Силва като изграждал постепенно борбеност и сила у него – същите онези качества, благодарение на които днес идеите и откритията му са достигнали до хора от цял свят като променят не само техния живот, а и живота на всички около тях…

 

Скоро след смъртта на бащата майката се омъжила повторно, а Хосе, по-голямата му сестра и по-малкия му брат се преместили при баба и дядо. Две години по-късно той започнал да изхранва семейството, продавал вестници, чистел обувки, и други допълнителни работи.

 

Вечерите гледал сестра си и брат си как си пишат домашните, те му помогнали да се научи да чете и пише. Той никога не отишъл на училище като ученик – само като преподавател.

 

Вместо да се сломи от лошия си късмет да осиротее толкова малък, вместо да се затвори в нещастие и отчаяние от бедността и огромната грижа за семейството, Хосе Силва продължил да живее с отворено сърце и съзнание за хубавото в живота, с вяра че може да постигне всичко, което реши.

 

Той избрал да се довери на сърцето и интуицията си и смело взимал решения и поемал отговорности, докато връстниците му играели или ходели на училище. За Хосе измъкването от бедността започнало един ден докато чакал в бръснарницата, където „случайно“ попаднал на кореспондентски курс за поправка на радио приемници.

 

Едно решение, което привидно не било в негова полза – бръснарят му позволил да чете курса само при условие, че му плаща наем и решава тестовете под всеки урок. С решените тестове бръснарят се сдобил с чисто нова диплома – която обаче висяла безполезна на стената му – докато Хосе, едва 15 годишен, започнал да поправя радио приемници.

 

Привидно случайното събитие променило живота и дало не само препитание на Хосе Силва. За едни това може да е било безполезно харчене на така или иначе оскъдните средства, но Хосе послушал своята интуиция и заложил и малкото, което имал за знания.

 

Колко пъти и ние сме изправени пред подобен избор и колко осъзнати сме, как подхождаме към предоставените ни възможности в живота? Смело ли тръгваме към тях или предпочитаме да си останем в уютното познато и комфортно „сигурно“, което е хиляди пъти по-малко плашещо от неясното бъдеще…

 

С течение на годините неговият бизнес за радио ремонти станал един от най-големите в околността, осигурил финанси за образованието на брат му и сестра му, плюс около половин милион долара да финансира 22 годишните си изследвания, които довели до създаването на Силва Метод и Силва УлтраМайнд ЕСП.

 

Следващият път синхроничността се проявила по много особен начин.

 

Интереса на Хосе Силва да проведе своите дългогодишни проучвания, които в последствие довеждат до създаването на Силва Метод, се заражда още през 1944г.

 

Тогава той постъпва в американската армия,където един разговор с военния психиатър така го впечатлява, че провокира интереса му към Психологията.

 

По онова време докато чакал на опашката му подали малка икона на Христос – този образ от тогава нататък започва да се появява в живота на Хосе при работата му  върху изследване на ума и потенциала на човека.

 

В армията Хосе Силва изучава електроника, където усъвършенства знанията си и не само това. След излизане от казармата той започва да преподава на ученици, като междувременно продължавал и бизнеса за поправка на радио и тв приемници.

 

Така момчето, което никога не стъпило в училище като ученик – се озовало зад преподавателската скамейка да учи другите. И всичко това благодарение на една „случайност“ и важното решение, което взел на 15 годишна възраст. Познанията му по електроника изиграли огромна роля в новата област, която се заел да изследва – психологията и сферата на човешкия ум.

 

Всяка вечер след дългия работен ден в работилницата Хосе отделял по няколко часа след приспиване на децата си за да изучава психология. Чрез творбите си Юнг, Фройд, и Адлер се превърнали в неговите първи учители.

 

Също както много от нас, когато започнем ново начинание и биваме затрупвани понякога от толкова трудности и препятствия, че се замисляме дали да не прекратим усилията си и да се откажем, така и Хосе Силва една вечер решил да постави край на заниманията си с Психология.

 

Били изминали 5 години от началото на изследванията му. От една страна бил разочарован, че големите учени Фройд, Адлер и Юнг не могли да постигнат съгласие помежду си, та той ли, обикновеният, необразован човек можел да открие истината.

 

Въпреки че бил зает много с работилницата си, със семейството си, той отделял време за обучение, влагал парите си за своето изследване вместо за семейството си.

 

Но в същото време Църквата към която принадлежал (в онези години това било доста важна институция) смятала, че не трябва да се дълбае в тези области и като следствие дори някои от хора в града започнали да го избягват.

 

Хората и до ден днешен продължават да са предубедени към онова, което им е непознато и не разбират.

 

Затова една вечер Хосе захвърлил книгата по психология, която четял след вечеря и решил никога повече да не се занимава с това изследване. 2 часа по късно Хосе Силва сънувал сън – комбинация от числа и силно усещане за Христос, но това „случайното събитие“ променило живота на мнозина. За втори път образа на Исус Христос се появил в живота му.

 

Последвал низ от синхроничности:

 

– приятеля, който дошъл да го види и предложил да пият кафе през границата в Мексико,

– съпругата му, която поискала да й купят специален медицински спирт, който можел да се закупи само от Мексико,

– затворената аптека, която ги накарала да търсят в обикновен магазин,

– и накрая отново приятелят му, обърнал вниманието на Хосе, че сънуваните числа може да са лотариен билет, а не адрес както по-рано смятали.

 

Всички тези неща, никой човек не би могъл да нарече просто случайност, имайки предвид до какво довеждат. По доста организиран и последователен начин те довели Хосе Силва до лотариен билет, чрез който той спечелил огромна сума за онова време в Америка (10 хил. долара), която вложил в по нататъшните си изследвания върху способностите на човешкия ум.

 

Наново подновените му изследвания обхванали и Хипноза, Хипнотерапия и Хипноанализа. По-късно научава за съществуването на Парапсихологията и интереса му е привлечен към изучаването на т.нар. екстра сетивно възприятие – екстра сензорна перцепция (ЕСП).

 

Първоначалното му намерение да помогне на децата си да подобрят своя коефициент на интелигентност довел до създаването на упражнения, които тренирали ума в едно много по-активно и енергично ниво.

 

10 години от началото на изследвания, от които 3 години занимания с дъщеря си Хосе Силва развил ясновидски способности у Изабел чрез специални разработени от него упражнения за ума. Ентусиазиран от своето постижение той писал на д-р Дж. Б. Райн – водещ изследовател в областта на парапсихологията.

 

Той обаче му отговорил, че никой не може да бъде научен и дъщеря му вероятно е медиум по рождение. Като слабост парапсихологът изтъкнал, че Хосе Силва не бил провел предварителни тестове да отчете, че момичето не е притежавало никакви умения по рождение. В този момент Хосе Силва решава за втори път да изостави изследването си.

 

Редица били причините за това, но най-голямата и мъчителна – критиките, които понасял за изследванията и дейността си и за холистичното лечение с вяра (holistic faith healing), което правел. А когато хората не разбират едно нещо, те започват да се страхуват от него и да го осъждат.

 

В онзи дъждовен ден Хосе прибрал книгите си на тавана и седнал на дивана в хола, мислейки си за всичко, което се случило. Той никога не забравил да обръща внимание на „съвпаденията“, чрез които Висшия Разум ни подсказва как да действаме.

 

В онзи момент той погрешно бил изтълкувал случката с д-р Райн и решил, че трябва да се откаже от изследванията си. Но скоро всичко му се изяснило… Както си седял на дивана при Хосе влязъл 10 годишният му син Рикардо целият мокър от дъжда навън, но държейки сух лист хартия в ръка.

 

Когато разгънал листа Хосе видял образа на Христос, който го гледа с пронизващ поглед. Както описва Хосе Силва тогава усетил сякаш Христос го пита „Защо прекрати проучванията си, не разбра ли посланието да изучаваш психология???“

 

Поредното „съвпадение“, „просто случайност“ или красноречив знак, как можем да наречем това, което изиграло решаваща роля и Хосе Силва никога вече не се отказал от изследванията си върху потенциала на човешкия ум.

 

Той научил, че във всяка трудност се крие и прекрасна възможност. Тази философия и начин на мислене му се отплатили многократно.

 

Това не е само една вдъхновяваща история, това не е нещо далечно, което се случва само на другите, а реален пример как, ако човек бъде осъзнат и отвори духовните си очи и интуицията си, получава недвусмислени знаци и помощ през целия си живот, така че да върви в мисията и призванието, с които е дошъл.

 

Този „низ от случайности“ помагали и насочвали Хосе Силва на всяка крачка към успеха до създаването на Силва системите за обучение, които милиони хора по света ежедневно ползват в живота си.

 

Това поставило началото на една цяла нова наука за възможностите на човешкия ум, чиято съдба е да промени начина на мислене и на живот на тази планета. През 1966 г. се провежда и първият курс по Силва Метод. Отговаряйки на нуждите на хората курса бил фокусиран върху решаването на проблеми и премахване на стреса, промяна на лоши навици и т.н.

 

Посредством личния си опит Хосе Силва открил, че нищо в живота ни не е случайно и че случайностите и съвпаденията са само един начин, един език, чрез който Висшия Разум, Бог, Вселената, Енергията (имената са различни за една и съща висша сила), ни помагат – това не се базира на някакви обикновени теории, това е нещо, което може да се провери в самия живот.

 

През целия си живот Хосе Силва се научил да следва синхроничностите, да търси по-дълбокия смисъл и да живее осъзнато, защото не винаги ние хората знаем кое е най-доброто за нас, защото нямаме достатъчно мащабна гледна точка, докато се намираме вътре в самия проблем или ситуация.

 

Така по естествен начин и на база на натрупания опит от изследванията и практиката си Хосе Силва достигнал до формулиране на цяла една нова концепция за живот базирана на 55 години опит. Тези знания той обособил в системата Силва УлтраМайнд ЕСП създадена през 1998 г.

 

Тази система се преподава в България от Милен Михайлов – Директор и лицензиран инструктор на Силва Метод УлтраМайнд ЕСП Систем.

 

Практически Упражнения и Техники

 • Основно Силва Упражнение за Центриране – навлизане в Алфа ниво
 • Практическа работа с Тета ниво
 • Как да използвате Дясното мозъчно полукълбо и дълбоките нива на ума Алфа и Тета за работа с подсъзнанието.
 • Алфа и Тета ниво упражнения за развиване на дясното мозъчно полукълбо и активиране на психични способности (ЕСП) като практическа интуиция.
 • Как да станем по отворени и да забелязваме знаците в нашия живот. Случайностите и съвпаденията придобиват ново значение след семинара
 • Как чрез собствения си ум да коригирате негативни ситуации и преживявания от миналото
 • Субективна комуникация за решаване на проблеми във взаимоотношенията
 • Техники за коригиране на здравословни проблеми и решаване на ситуации от всяка сфера на живота
 • Как да използваме дълбоките нива на Съня (Делта ниво) за намиране на решения разчитайки знаците – „случайностите” получавани обективно във физическия свят
 • Практическа работа по здравни случаи и използване на Психометрия

Семинарът се състои от два дена интензивно обучение – 20 часа + 2 часа уводна лекция

(Уводната лекция се провежда в Петък вечер от 19:00 до 21:00 часа – Вход свободен САМО с предварителна резервация на тел. 0885 776 459)

Часове на провеждане на семинара::

 • Петък – 19.00 – 21.00
 • Събота – 09.00 – 19.00
 • Неделя – 09.00 – 19.00

Освен теория, която е необходима за разбирането на тази нова концепция за живот, по-голяма част от семинара са практически упражнения, където всеки един участник ще се учи чрез личен опит и под напътствията на инструктора.

 

Така Хосе Силва създал една наука за развиването на човешкия ум и психичните способности и нов начин на мислене, посредством които човек се научава да следва и разчита тези знаци и да извлича ценна информация и насоки за да върви по-леко и по-успешно в живота изпълнявайки своето истинско призвание, своята мисия на земята.

 

За контакт:

Милен Михайлов

Директор Силва УлтраМайнд ЕСП Систем България

GSM: 0885 776 459

www.SilvaCourses.bg

„Нека превърнем Земята в едно по-добро място за живеене“

Хосе Силва