СЕМИНАР: София 21, 22, 23 Април 2023 г.
Семинарът е за максимум 12 участника!

Информация и Резервация

 

Силва метод за проблеми с колата

Как различния начин на мислене и гледна точка променя реалността, така че всичко около нас съдейства за най-доброто решение на всеки проблем…

Ако някога сте изпадали в ситуация късно вечер да закъсате някъде навън с колата си, или на магистралата автомобилът да откаже докато покрай вас в най-големия порой минават безброй автомобили с над 100 км. в час, или да ви предстои пътуване и колата точно тогава да направи нещо, което да забави плановете ви…
Тогава следните истории ще са ви забавни

В Силва УлтраМайнд ЕСП Хосе Силва говори много за знаците, за синхроничностите, които се случват в нашия живот за да ни напътстват. Тези знаци са много важни, особено когато изпаднете в ситуация, в която помощта ви е много необходима.

Преди 3 седмици в Четвъртък следобяд решаваме да се разходим с моя приятел. Обикновено отивахме до Южния парк, който е на няколко километра от вкъщи. Тръгнахме напълно забравили, че по това време всички се прибират от работа и задръстването беше неописуемо. Обърнахме и тръгнахме да търсим друг път, през друг квартал, пак към същия парк… за втори път попаднахме на огромна колона…

Когато вече си се научил да следваш знаците, такива „съвпадения “ ти правят впечатление. Вместо да тръгнем да се оплакваме или ядосваме – както повечето хора правят при провалени планове, запазихме спокойствие. Още тогава усетихме, че има нещо и синхроничността ще ни отведе на друго място, където в този момент е много по-важно да отидем, от колкото първоначално планираната цел.

Тогава се появи идеята за разходка около резиденцията, също приятно място. Реално това си е в нашия квартал, доста по-близо от Южния парк.

Не бяхме изминали и 50 метра по пътя пред резиденцията и колата започна да прегрява. Оказа се, че няма абсолютно нищо от охлаждащата течност… От всички възможно повреди на части и други истории, единствено една скоба се беше счупила и заради нея един от маркучите на охладителната система се беше извадил.
Определено това си беше по-малкото зло както се казва, нищо работа, и нямаше да струва почти нищо да се поправи.

Само че се случи в 7 без 15 и нямаше къде да тъсрим магазини или майстори. Но все пак с риск да е затворено тръгнахме по уличката за към вкъщи надявайки се един сервиз по пътя все още да работи в тези последни 15 мин. от работното му време. Оказа се, че работи и нямаше проблем.

Опасно е да се кара кола без охлаждаща течност, но не и за този километър и половина (горе долу, не знам) – беше много добра „случайност“, че именно наблизо до сервиза е станал проблема.

Онази вечер можеше да се панираме, да се притесним, че не знаем какъв е проблема, че на следващия ден колата ни трябваше за началото на семинар, че и в онзи момент нямахме много финанси, ако трябваше да се сменя нещо скъпо… Много фактори присъстваха, които обикновено действат стресиращо, но …

Когато човек запази мисълта си и контрола, знаейки че всичко е ок и ще се развие добре, по най-добрия начин за всички, тогава точно това става.

Трябвало е – случило се е. Най-хубавото е, че вслушвайки се в знаците се озовахме именно на близко разстояние, точно там, където е средството за решаване на проблема.

Независимо през какво предизвикателство точно преминавате сега във вашия живот, важно е да си напомните, че със сигурност има някаква причина за всичко, което се случва и щом се случва, то вселената ще ви предостави и средставата, чрез които да преминете през него по-леко и безболезнено.

Много важно е да се знае, че чрез мислите и емоциите си ние влияем на заобикалящата ни среда. Дори това, което смятаме за неодушевен предмет, реално има съзнание и бива програмирано.

Ако сме ядосани или прекалено емоционални ние предаваме този заряд и често например техниката блокира…

Това, което мислите за вашия автомобил – точно така се държи и той. Ако го считате за прекрасна кола, която винаги ви измъква от трудни ситуации по най-добрия начин – точно това и ще видите от нея.

Но ако се ядосвате постояно и обвинявате автомобила за всичко.. повярвайте ми тогава сами си създавате тази негативна енергия и нито ще сте в състояние да видите трезво знаците – синхроничностите, които идват за да ви насочат за най-дорото решение, нито ще се чувствате добре заради целия стрес и напрежение, което сами си причинявате.

Всяко съществуващо нещо съдържа някаква форма на съзнание.

Преди 2 години, когато бяхме на магистралата пътувайки за Търново, колата просто спря… в огромен порой и с безброй коли профучаващи покрай нас. Нито можехме да извикаме пътна помощ, нито приятел- твърде далече бяхме от Търново. В такъв момент трябва да се разбереш с колата – да й поговориш да се свържеш с това съзнание, поне да ти съдейства да стигнеш безопасно място на пътя, където няма да има проблем за пътна помощ..

И след около половин час и всички визуалзиации и разговори на ментално ниво – проработи успяхме да стигнем в близкото село, където имаше сервиз.

Някой може и да си каже – но защо трябва да става така…
Как да не се ядосвам?…!

Истината е, че ние никога не знаем какво е можело да се случи, ако проблема не се е появил точно в онзи момент, дали на пътя е щяло да има условия за инцидент например и закъснението всъщност ни е предпазило…

Никой не вижда цялостната Картина. Но синхроничностите и знаците, които получаваме в живота си са именно съобразени с тази цялостна картина. И да не знаем причините е важно да помним, че щом става така значи има причина и да търсим тези напътствия – знаци, да сме с отворено съзнание за да „помогнем да ни помогнат“