СЕМИНАР: София 21, 22, 23 Юни 2024
Местата са ограничени до 12 участника!
Информация и Резервация
СЕМИНАР: Пловдив 26, 27, 28 Април 2024
Местата са ограничени до 12 участника!
Информация и Резервация

Седемте огледала на Есеите и приложението в живота

 

Защо през определени периоди от нашия живот попадаме в ситуации, в които сме били и преди като само участниците в тях са различни?

 

Древните Есеи може би определили най-добре ролята на нашите лични взаимоотношения и ги класифицирали.

 

Чрез Седемте Загадки, които нарекли ОГЛЕДАЛА на Взаимоотношенията, които ние ще преживеем, всеки един от нас по време на своя живот, просто като живеем живота в присъствието един на друг.

 

Всеки момент от нашия живот реалността, в която сме се превърнали вътре в себе си, е огледално отразена към нас. Тя е отразена чрез действията и изборите, чрез думите на онези, които ни заобикалят.

 

Предлагаме ви да преживеете първите 4 огледала с разказа на Грег Брейдън.

 

Една вълнуваща история идваща от древните ни предци, която ще ви помогне да прозрете, разберете и освободите някои много интимни моменти от нашия живот, които досега никой не е успявал да разтълкува.

 

Как тези огледала ни помагат в живота?

 

Как да използваме огледалата на есеите в нашия живот, как би трябвало да реагираме – с активна осъзната реакция от наша страна или просто някакво приемане?

 

Може би ако се замислим над това, което искат да ни кажат в съответния момент огледалата и коригираме своето поведение (1во огледало)

 

– или възприемане на нещата – критикуване/осъждане на дадено нещо (2ро огледало)

– или компенсираме и развием онази част в себе си, която сме отдали или загубили в процеса на живота си и която ни се показва от хората, от които сме привлечени (4то огледало)

– или пък когато разпознаем онова поведение, към което сме се пристрастили и то е заело най-голяма част от живота ни за сметка и с цената на най-скъпите ни хора и неща (3то огледало)

 

Просто да отчетем тази своя слабост и да предприемем съзнателни действия и стъпки за ограничаването и контролирането на същото това поведение, като същевременно работим за възстановяване на загубите, като започваме да правим неща в посока поправяне на връзки, отношения, време за себе си и всичко ценно.

 

Огледалата просто ни дават знаците кое точно не е наред. След като знаем истиснките причини за появата на някое огледало ние можем да работим върху причината и да възстановим това, което трябва.

 

Това не е лесна работа, особено когато има критика към някого/нещо. Най-трудно човек се отучва да критикува ситуации, поведение, хора, … но пък ако иска и има искрено желание и намерение ще успее.

 

Коригирайки едно от огледалата, ако то се е появявало и преди – автоматично ще бъдат излекувани и другите ви връзки с други хора обхванати в същата категория – в същото огледало.

 

Тогава вече няма да ви тежат никакви стари неразрешени отношения, защото просто ще разбирате и осъзнавате ролите си – вашата и на другия човек и на какво се е опитал да ви научи той, ще го видите в истинската му светлина на наставник (както го нарича и Грег Брейдън).

 

Важното е, че така ще избегнем повтарящите се ситуации в нашия живот, ще покажем, че сме разбрали посланието от Висшия Разум или Божествената Матрица както Грег Брейдън го нарича и ще отворим нова врата за по пълноценен живот.

 

За мен огледалата работят перфектно – ако човек е достатъчно честен и искрен със себе си винаги ще намери връзката и посланието на огледалата.

 

Пожелавам на всички вас и на себе си да интегрираме наученото и да заживеем по-спокойно и осъзнато разпознавайки всяко нещо, което се случва в нашия живот.