СЕМИНАР: София 21, 22, 23 Април 2023 г.
Семинарът е за максимум 12 участника!

Информация и Резервация

 

Просъница

Здравейте първо на всички казвам се Виктор и съм на 20.Преди около 4-5 месеца попаднах на статия в интернет в която се обясняваше за алфа нивото стана ми интересно и от тогава почнах да търся информация на тази тема.Преди да попадна на нея обаче се интересувах от осъзнато сънуване ако знаете какво значи това ако не накратко да осъзнаеш че сънуваш в съня си.Отностно сънуването смея да твърдя че от малък съм имал осъзнати сънища но тогава сякаш беше по лесно сега като имам осъзнат сън не е пълен всмисал в някоя част от съня ПРЕДПОЛАГАМ че сънувам и решавам да се убедя дали е така но след това съня ме грабва и забравям…Бих желал някой който има осъзнати сънища и опит да даде съвет.Също в един от материалите на Силва бях прочел че алфа нивото или когато мозъка ти работи в тези честоти 7 до 14 това става когато човек заспива или се събужда а това не е ли точно просъницата когато се унасяш или събуждаш и ако е така то следователно според мене щом може да се навлезе в алфа ниво (просъницата) осъзнато то можеш да продължиш още и да навлезеш в съня осъзнато а това за мене ще е огромен успех и ако е така бих желал да зная по време на самото унасяне как задържате съзнаето си будно?

здравей Виктор,

това което имаш е вид дарба и е прекрасна способност. По принцип може да бъде научено и от хора, които при които не е така спонтанно, но практиката доказва, че спонтанните осъзнати сънища са най-добри и се получават много по-лесно.

През Алфа ниво преминаваш не само при заспиване и унасяне в сън, не само при събуждане от сън, а и на определени периоди през нощта докато спиш. Редуват се циклите на Алфа, Тета и Делта ритъма на мозъчна активност.

Вероятно когато в сън за миг осъзнаеш къде си и какво се случва и вземеш решение да провериш и разгледаш съня, ти в този миг си в Алфа, щом имаш способността да преценяваш и анализираш. Но вероятно бързо след това слизаш в по-дълбокото Тета ниво, което е възприемане без анализиране – т.е. за това се вливаш отново в съня и забравяш какво си искал да провериш и анализираш.

В Алфа ниво можеш да влизаш, когато си поискаш – при подходяща тренировка и упражняване, но това не означава автоматично, че ще успееш да се задържиш в сънищата. Там се изисква друга осъзнатост и за това също има упражнения. Дори преди време решихме да преведем книга с една приятелка, но така и последните глави останаха непреведени от другите наши доброволни сътрудници. Ще видя какво мога да направя да довърша книгата и да ти я изпратя.

Също ако четеш на английски език, наскоро ми препоръчаха 2 други книги като още по-добри в тази насока.

Накрая знаейки какъв тип са самите упражнения във въпросните книги бих ти дала следния съвет.

Опитай се да провокираш сънуване, независимо дали ще се осъзнаеш в него или не.
Когато четеш интересни неща, отпускай се за момент и медитирай по нещата, които си прочел като оставиш ума ти да се пренесе в съня.
Това е много лесен начин да развиеш още повече способностите си за ярки сънища и най-вече да развиеш интуицията си за знаците и символите, които ти се пращат в сънищата.

Тук има нещо полезно за теб:
Как сами да развием общуването с духовния свят и да се научим да разчитаме знаците – dolorescannonbg.blogspot.com/2013/03/blog-post.html

Това е линк към извадка от мое проучване по темата за сънищата и тяхното предназначение. Информацията е добита чрез метода на хипнотичната регресия по време на работата ми с 3ма различни човека. Отговорите ще ти дадат много по-дълбоко разбиране какво преживяваш и защо сънуваш

www.silvacourses.bg/index.php/forum/8-po…-svyat-i-choveka#134

Мерси за линка ще разгледам сайта и упражненията а отностно книгите чета английски да даже търся материали на такава тематика на английски е осъзнат сън го превеждат като lucid dream.Също искам да те за алфа нивото и сънищата аз го разбирам по следния начин:Съзнанието ни е нещо което все още немога да си обясня точно какво е но го приемам като някаква енергийна материя.Та когато сме напълно будни ние възприемаме физическия свят около нас който ни ограничава със своите физични закони и принципи.Когато сме в алфа ниво имаме достъп до енергийната материя на всичко около нас и този свят несе влияе от физичните закони и принципи следователно имаме достъп до всичко и всички без ограничения.А когато сме в другите нива тета и делта ние имаме достъп вече до нашето подсъзнание което ще рече нашата същност и това което в действителност преставляваме.Ако тези мои предположения са вярни това значи че ако се науча да съм осъзнат на всяко едно ниво просто ще осъзная истината за всичко? Или някаде бъркам?

Прочетах линковете значи довечера като легна преди да заспа ако си мисля за моя духовен водач той ще се появи в съня ми така ли ??

Здравей Виктор,

Размишленията ти са доста добри и на теория би трябвало да доведат именно до този резултат, който предполагаш.

Може да се присъединиш в групата ни във фейсбук, където споделяме всякакви материали и комуникацията ни е по-лесна. www.facebook.com/groups/237739729574505/

Не мога да ти отговоря еднозначно по никой от другите ти въпроси. Всеки от нас може да развива комуникацията с духовния свят, но това е процес, не става от днес за утре.

Надявам се да съм била полезна.

Желая ти успех в търсенето.