СЕМИНАР: София 15, 16, 17 Март 2024 г.
Семинарът е за максимум 12 участника!

Информация и Резервация

 

Проблеми с алфа нивото

Здравейте нов съм във форумът и както си личи и във Методът Силва.Книгата която купих на Силва се нарича Методът силва :Ти лечителят.Прочетох книгата правех сеанси в продължение на месец.Броих от 100 до 1 после от 50 до 1 и всичко си беше добре.Влизах си в алфа нивото отпусках се добре.Но стгинах вече обратното броене 25 до 1.Ето го и проблема, стигнах това обратно броене и не съм влизък във алфа ниво а ми остават още три сеанса докато стигна обратното броене 10 до 1.И започнах да се чудия колко време ще ми отнеме да вляза отново в алфа честота.В книгата на Силва: Ти лечителят беше споменал, че в началото ще ни е лесно да влизаме в алфа ниво,но аз от една седмица не съм влизал.А вече наближавам финалният сеанс от 40 дневният курс на Силва.

Здравей Синет,

Поздравления за упоритостта. Знам колко продължителни са тези 40 дена тренировки и това че не си се отказал говори много за твоето голямо желание и намерение да се научиш.

Цялото това броене цели да те отпусне и да въведе мозъка ти в тази вибрация, да снижи честотата до по-хармоничните нива на Алфа ритъма.

Индикацията за навлизане в Алфа ниво е да си постигнал релаксация на тялото и ума без други помощни средства освен собствения си ум. Ако по време на броенето ти постигнеш тази релаксация, това успокояване, където си концентриран и нямаш външни мисли, това е постигане на Алфа ниво по този начин.

Просто приемаш този факт и вярваш в това. След което можеш да използваш някоя техника и да действаш в това ниво.

След като се учиш с книгата и вече си преминал дългото броене, довърши останалите упражнения с броене като стигайки до 1 приемаш, че си в своето Алфа ниво. Можеш да си кажеш и „Всеки път, когато релаксирам по този начин аз навлизам все по дълбоко и по-лесно в Алфа ниво.“ След което изпозлвай нивото, упражнявай се. Важно е не само да стигнем Алфа, а какво правим докато сме в нея.

Благодаря за бързият отговор pavli82.Минах целият 40 дневен сеанс.Но имам и още еидн въпрос.Задавам го тук защото няма нужда да препълвам форумът със излишни теми.
Въпросът ми е следният.След като достигна алфа нивото и визуализацията е свършена и идва време да се излезе от алфа състоянието със броене.Ето го и проблема. Какво точно да кажа като започна броенето от 1 до 5. Да кажа, че здравословният ми проблем изчезва или мога просто да броя от 1 до 5 без да казвам нищо от сорта на „на 5 ще отворя очи и здавослвният ми проблем ще го няма“?Благодария за отделеното време.Темата ми и самите въпроси са некомпетентни но нали, всеки е почнал от някаде.Блгадаря ви предварително.И благодаря за отделеното време.

Може да си кажеш каквото решиш при излизане от ниво. Важно е какво ще визуализираш, какво ще правиш докато си там. Ако медитацията е насочена за излекуване на здравословен проблем е най-добре да използваш визуалзиация и да си представиш как коригираш този проблем, като накрая си представиш твоето тяло напълно здраво, а ти си усмихнат и щастлив, движиш се, правиш всичко, което прави нормално здрав човек. И не бързай да излизаш от тези образи, потопи се в тях, припомни си, ако трябва какво е било, когато си бил напълно здрав, вживей се в усещането и радостта от това да си здрав.

Краят на медитацията ти сам можеш да решиш как да бъде. Важно е какви образи си представяме, защото езикът на който духовния свят разчита нашите псолания е именно езика на картините и образите. И също така емоцията и чувството в сърцето ти, докато работиш по това са изключително важни.

Здравей Sinet
И аз като теб съм „самоука“ т.е. от книгите и от съветите на Павлина. От опита които имам, виждам, че всеки по средата на обучението се пита „Там ли съм, не съм ли там?“. Искам да ти кажа, че единствената разлика е, че с времето ще се научиш да се изключваш от реалния свят по време на медитация. Единственото условие е да медитираш и визуализираш без да се „напъваш“. Дори и да не става веднага, научи се наистина да се отпускаш. Метода Силва дава насоки,прави го както е описано. При всеки е различно. С времето съм сигурна, че се разбереш правилния за теб начин.Аз в последно време не броя от 1 до 5. Просто защото така го чувствам. Не вярвах, по скоро имаше големи съмнения в способностите ми, но е факт, че имам постигнати резултати. И другото за което ще ти дам съвет е да не бързаш. Резултатите не идват веднага, както се очаква.Както се казва, прави каквото трябва, пък да става каквото ще…..

Аз също съм нова тук. От ноември месец съм се запалила по метода на Силва, чета в момента книгата за ЕСП системата и още няколко съм си взела. Минах тези 40дни с обратното броене и продължавам да се упражнявам почти всяка вечер. Смятам, че имам проблем с мисловния екран – все не мога да си го представа, чудя се и как трябва да изглежда като рамка, като картина ? Това което си представям когато влезна в Алфа ниво, са си сцени такива каквито виждам когато съм будна и съм там и не знам как да си го представя на екран. Пробвах първо да си представя екран пред мен, но много се напрягам, а за образи в него съвсем се измъчвам и според мен така излизам от нивото в което трябва да съм. Как да го направя, как да вкарам сцените и представите си в този екран ?

Здравей Илиана,

както го описваш справяш се повече от прекрасно. Мисловния екран е помощно средство, не е задължително да го използваш. Нужно е единствено да си представяш сцените, както досега и колкото можеш с повече емоция и това е всичко.

Благодаря много за отговора

Значи всичко е наред, мога и без екран… Ще се опитвам да си представям сцените колкото ми е възможно по реални.

Хубав ден от мен

Преди да посетя семинара на Силва Метод, бях прочела всички книги, които се намират на българския пазар както и 40 – те дни за самообучение. Никога обаче не бях сигурна, какво правя, дали го правя както трябва и докъде съм стигнала и изобщо, колкото повече четях, толкова по объркана се чувствах. Когато преминах курса Ултра Майн ЕСПС -Силва Метод, нещата си дойдоха на мястото. Павлина и Милен са невероятни лектори и преди всичко „ЧОВЕЦИ“!
Моят съвет е, всеки който има възможност и се интересува от метода, да посети курса, според мен е наложителен, а до тогава, Павли ще отговори на всеки ваш въпрос.
Извинете ме! Без да искам се получи реклама…

значи без книгата и без курс изобщо нямаме шанс да се справим,да не започвам да си губя времето само аз се надявах,че с ваша помощ ще успея да вляза в ниво алфа