СЕМИНАР: София 21, 22, 23 Юни 2024
Местата са ограничени до 12 участника!
Информация и Резервация
СЕМИНАР: Пловдив 26, 27, 28 Април 2024
Местата са ограничени до 12 участника!
Информация и Резервация

Най-Документирания Случай на Прераждане

Джеймс Лайнингър изглежда и се държи като другите 11 годишни деца, но под палавия му характер лежи една дълбока душа.

Той си спомня в детайли предишното си семейство, Втората Световна война, колегите си от Еър Форс (военновъздушните сили на САЩ), детайли от улучването и свалянето на самолета му. Той е обявен за най-документирания случай на прераждане за всички времена.

Това малко момче е способно да разкаже над 50 спомена от „живота на някой друг“, а друг би казал – неговия собствен живот преди този. Семейството на пилота от Втората Световна война вярва, че това е техния прероден брат, основавайки се на спомените на детето. Историята на момчето е толкова завладяваща, че бива публикувана в книга наречена „Soul Survivor“.

Историята на Джеймс ни провокира да издирим още материали в подкрепа или обратното – оборващи думите на това 11 годишно момче. Както всички знаем, ако има нещо нередно, то винаги излиза наяве и интернет е място, в което нищо не остава скрито за дълго. За наше огромна радост това, което открихме като информация не само потвърди, а метафорично казано подпечата доказателствата предоставени от семейство Лайнингър.

В статията, която следва сме превели личния разказ на г-н Уолдън Уелч, известен американски астролог и член на „Фондация Едгар Кейси“, във времето, когато е бил помолен да изследва астрологично връзката между пилота от Втората Световна война и 11 годишния Джеймс Лайнингър за да докаже или да обори твърденията за прераждане.

  Кой е г-н Уолдън Уелч?

Роден 30 Декември 1943г. той е един от най-добрите американски астролози и медиуми на своето време, имал невероятната възможност да се обучава при легендарни имена в областта на метафизиката. На 20 години става най-младият лицензиран и сертифициран медиум в САЩ. От 1962г. става член на „Асоциацията за Изследвания и Просветление“ (Фондация Едгар Кейси). Уолдън признава делото и напътствията на Едгар Кейси за негово най-голямо вдъхновение в работата му, в резултат на което днес името му е световно известно.

Цялата биография: http://www.waldenwelchastrologer.com/#!biography

Астрологично изследване на връзката между 11 годишния Джеймс Лайнингър и пилота загинал във Втората Световна Война – Джеймс Хюстън

от Уолдън Уелч

В утрото на 25 юни, започнах своя ден както обикновено, включих си компютъра да проверя имейла. Всред писмата в пощата ми имаше едно от моята приятелка Шарън Матзингер, която е лечител и терапевт чрез метода на регресия в минали животи. Заглавието на имейла, който ми беше изпратила гласеше „Интересно видео. Необикновен случай на доказано прераждане.“

Трябваше да побързам за работа, не успях да натисна линка и да изгледам видеото, но запазих имейла за по-късно. И скоро забравих за него.

Два дена по-късно получих имейл от новата ми приятелка Джули Хилт, която е член на Асоциацията за Изследвания и Просветление (известна също като Фондация Едгар Кейси), в която аз също членувам. Джули е Директор на отдел Събития и координира дейностите на Асоциацията за регионите Калифорния и Невада.

„Уолдън, чу ли си за малкото момче, което си спомня предишен живот като пилот от Еър Форс, който е свален и убит от японците през Втората Световна Война? Неговите родители ми писаха и помолиха, ако може да провериш хороскопа на момчето и да дадеш професионалното си мнение относно този въпрос.“

  И продължаваше така „Какво е твоето мнение –Джеймс Хюстън и Джеймс Лайнингър – една и съща личност ли са? Момчето е родено на 10 Април 1998г. в 6:00 вечерта, на Разпети Петък в Сан Матео, Калифорния. Пилотът, който той твърди, че е бил преди, се казва Джеймс Хюстън, роден на 22 Октомври 1923г. в Саут Бенд, Индиана. Няма известен час на раждане. Семейството е нетърпеливо да чуе твоят астрологичен сравнителен анализ относно този въпрос и аз ще препратя всичко, което искаш да им кажеш, ако пожелаеш да отговориш на тази молба.“

Отговорих на имейла на Джули и й казах, че за мен ще е удоволствие да проверя този въпрос. След което си спомних за видеоклипа, който Шарън ми изпрати и който не бях гледал все още. И двете – и Шарън и Джули, очевидно говореха за един и същи случай на прераждане. Отворих имейла на Шарън и изгледах 5 минутното видео.

Тъй като вярвам в прераждането, бях повече от впечатлен. Ако това, което току що бях изгледал се окажеше истина, тогава случаят на семейство Лайнингър беше неоспоримо най-значимото доказателство представяно някога в подкрепа, че теорията за прераждането е реален факт.

Но въпреки това, аз съм на достатъчно години за да си спомня колко бях впечатлен от книгата „Търсенето на Брайди Мърфи“, оригинално отпечатана през 1956г. Този случай по-късно бе напълно разследван и по последно становище бе казано, че най-вероятно е измислица.

За това, вместо да бързам да си правя заключения, както бих направил преди 50 години, реших да бъда предпазлив, да бъда скептичен и да не позволя това, което съм видял да повлияе на преценката и изчисленията ми. Казах си, че ще бъда напълно обективен и внимателно ще разследвам цялата астрологична информация, която ми беше предоставена за двамата човека, използвайки знанията си по астрология и двата хороскопа, за да направя своите изводи.

Предимството, което имах в своя полза бе, че бях добре запознат с анализите върху прераждането и астрологията, дадени от великия американски медиум Едгар Кейси.

Въпреки че Едгар Кейси беше ясновидец, а не астролог, той е направил стотици анализи, в които астрологията се споменава. Обикновено темата за астрологията се появява във връзка с анализ на случаи, в които е включено и прераждане.

„Където падне дървото, там си остава“ се споменава в Светото писание. Едгар Кейси казваше, че това означава – когато ние умрем, ние оставаме с цялото знание, таланти, добри и лоши черти насъбрани през въплъщенията в миналите си животи до настоящия момент на смъртта ни. Където падне дървото, там си остава. Когато ние се преродим в нашето ново тяло, ние просто продължаваме от там, от където сме били спрели и продължаваме напред с уроците си, които винаги са насочени към усъвършенстване на нашата душа, докато прераждането вече не ни е необходимо.

„Христос е примерът“ казваше Кейси отново и отново.

Кейси казваше, че позицията, която заема Слънцето в предишен живот на човек, обикновено се превръща в позиция на Луната в следващото му прераждане, а лунната позиция в миналия живот става позиция на Слънцето в новото прераждане. Този модел е типичен за планетарното разположение, когато някой почине преди да е изживял пълен живот, какъвто е случаят на смърт при инцидент.

Иначе, когато животът е изживян напълно, когато смъртта на тялото се случи, там където са били позициите на Слънцето и Луната в деня на смъртта – стават Слънчев и Лунен знак в следващото прераждане.

Това звучи наистина като загадка за ума, но в действителност процеса е много простичък… толкова, че не можех да не се усъмня в истинността на тези анализи и въобще не очаквах да проработи реално.

Този модел на планетарно разположение може да се сравни с мастилен отпечатък, да вземеш един лист хартия, на който вече е направен този отпечатък и да го притиснеш към друг лист хартия. Това е подобно на огледално отражение на оригинала.

Подозрително настроен, аз внимателно направих изчисленията по рождените данни на пилотът Джеймс Хюстън. Неговото Слънце беше разположено в знака Везни, а позицията на Луната по време на раждането му – в знака Овен. След което изчислих картата на момчето – Джеймс Лайнингър, и поставих двете карти една до друга.

По гърба ми преминаха тръпки, а косата по врата ми настръхна. Детето беше родено със позиция на Слънцето в Овен, а Луната му попадаше в знака Везни; точно противоположни позиции на картата на Джеймс Хюстън. Още по изумителен беше факта, че и при двамата позициите на Слънцето и Луната бяха разположени в точните математически градуси на другия. Това беше модела, който Кейси описваше, ако един живот не е бил все още напълно изживян и е бил прекъснат от смърт при инцидент. Това беше перфектния модел на мастилен отпечатък. Аз очаквах нещо много по-сложно от това, но ето го в математически факти. Тези две души бяха една и съща.

Неспособен да задържа вълнението си написах набързо имейл на Джули. Толкова много грешно написани думи имаше и откъслечни фрази, че вероятно се е зачудила да не съм пил, когато съм го писал. Още по-лошо, в моя ентусиазъм, бях започнал да й описвам планетарни позиции, които вероятно тя въобще не е разбрала.

„Джули, това е фантастично! Лайнингър и Хюстън са една и съща душа. Няма съмнение в това. Момчето е родено със Слънце в Овен и Луна във Везни. Хюстън е роден със Слънце във Везни и Луна в Овен, и те и двамата имат Северен и Южен Лунен Възел разположени точно в 8 градуса на Дева и Риби, което означава, че Хюстън не е завършил урока, който е трябвало да научи в своя живот и че момчето продължава от там, където Хюстън е напуснал.

И виж това: В рождената картата на Хюстън Сатурн е в позиция 23 градуса от Везни, а при Лайнингър, Сатурн попада в точна опозиция на 23 градуса от Овен! Не е ли това невероятно? Самолетът на Хюстън е бил свален от японците и той умира на 3ти Март 1945г. Той се преражда в това тяло на Джеймс Лайнингър 53 години по-късно. Кейси казваше, че хора, които умират на бойното поле, често пъти се раждат в психически шок типичен именно за тежки бойни условия. Това би обяснило настойчивите и ужасяващи кошмари на момчето през първите години от живота му.

Ако никога не ми бяха казали тази невероятна история – ако само ми бе дадено да тълкувам рождената карта на Джеймс Лайнингър – незабавно щях да кажа „Това момче е родено за Военните. Той има Слънце, Марс, Меркурий и Сатурн всички в съвпад с огнения знак Овен. Неговият Рожден Нептун и Уран във Водолей са в перфектен секстил на неговия Стелиум (съвпада на планети) в Овен. Той е роден пилот!“ Бих прогнозирал, че той би станал пилот, на момента, в който видя неговата карта. С Рожден Марс в Осми Дом на смъртта, също бих му казал, че е загинал по време на война в предишния си живот и че смъртта му е била причинена от куршуми, експлозиви, огън, военни действия. Кълна се Джули, че това е истина! По-късно ще ти пиша повече.“

Няколко дена след като изследвах този проект си купих книгата Soul Survivor (Оцеляла Душа). Вече бях направил астрологичните си заключения и оценка и очевидно това, което четях не можеше да ми повлия на работата, която вече бях извършил.

Книгата е прекрасна. Темата е добре изследвана и е написана с вдъхновение. Представям си книгата в бъдеще като филм и се надявам един ден наистина да бъде направен такъв филм. Бих се надявал великият филмов режисьор и продуцент Стивън Спилбърг да го режисира. Историята е трилър, вълнуваща, вдъхновяваща, магична и провокираща към размисъл. Книгата Soul Survivor днес е както филма „Извънземното“през 1982г. А в предисловието в началото на филма трябва да има послание, което гласи:

„Този филм се основава на истинска история. Той не е художествена измислица. Посвещава се на всички хора, които вярват в прераждането… а по-специално на онези от вас, които не вярват.“

Уолдън Уелч

На 13 Май 2011г. г-н Уелч напусна този свят. Благодарение на това, че приживе той бе описал това свое изследване и то е достъпно в специален блог, днес ние имахме възможност да се докоснем до неговите умения и ценна преценка в това астрологично изследване върху темата за прераждането, която вълнува всички нас – независимо дали открито вярваме в този феномен или сме от противниците му.

http://soulsurvivorbook.wordpress.com/2009/11/21/a-new-astrological-chart-reading/
автор: Павлина Николова