СЕМИНАР: София 21, 22, 23 Юни 2024
Местата са ограничени до 12 участника!
Информация и Резервация
СЕМИНАР: Пловдив 26, 27, 28 Април 2024
Местата са ограничени до 12 участника!
Информация и Резервация

Как помагат Позитивните Утвърждения? – Хосе Силва

Позитивните утвърждения помагат да подготвим пътя за програмирането. Самите позитивни утвърждения НЕ СА програмиране, но могат да допринесат програмирането да работи.

Програмите (Различните Техники на Хосе Силва) решават специфични проблеми. Но за да можете да решите един проблем вие първо трябва да знаете, че проблема съществува.

Позитивните утвърждения не споменават проблема, който желаете да решите.

През повечето време те не „утвърждават” нищо. Да утвърдиш нещо, значи да знаеш, че нещо е вярно! Но хората се опитват да използват утвържденията за неща, които не са верни! А това просто привлича вниманието им към нежеланата ситуация.

Например: ако на човек му липсва уверености и си казва „Аз съм уверен” – той знае, че това не е истина, че е самозалъгване, защото не е уверен. Така често подсъзнанието бива привлечено към проблема, вместо към решението му.

Най-добрият начин за програмиране е чрез Въображение и Визуализация. Не са ви нужни супер ясни образи, достатъчно е просто да си помислите за ситуация, в която не сте били уверени и да си помислите как бихте изглеждали, как бихте се представили в подобна ситуация, ако имахте увереност.

Пример: Да кажем, че един човек винаги се изнервя пред публика, но в задълженията му влиза от време на време да говори пред големи групи от хора, да изнася презентации. Ако си каже, че му е приятно – това е лъжа. Тя само привлича вниманието му към това, че мрази това си задължение.

Проблема може да се коригира отвътре-навън чрез програмиране. Ето и примера, който ни дава Хосе Силва. Влезте в нивото си и използвайте Техниката на Трите Сцени, Мисловния Филм или Огледало на Ума например:

1) Първо идентифицирайте проблема. Умствено изобразете себе си в ситуация, където сте изправени пред група хора и сте изнервени и неуверени. Как изглеждахте в този момент? Как говорехте? Как беше представянето ви? Как реагираха хората към вас? Забележете детайлите на проблема.

2) След като направите това програмирайте решението. Използвайте въображението си и си представете, че сте пред група от хора, говорите уверено и хората реагират към вас много добре, вие се усмихвате и сте щастливи от доброто си представяне, приятно ви е, свършили сте рабатота си прекрасно.

– Оттогава насетне винаги, когато си мислите за „проекта” – той вече не е проблем, защото вие сте го коригирали субективно (в духовното измерение) и сега очаквате да се прояви в обективната физическа реалност – когато мислите за ”проекта” отпъждайте незабавно като се появи мисъл за „стария проблем” – в случая нервността и неувереността пред публика – и същевременно си припомнете образа (финалната сцена, ако изполвате 3те сцени) или Мисловния филм, който създадохте на желания краен резулат докато бяхте в Алфа ниво.

– Гореописания начин на действие важи за всеки вид проект, по който работите, за всеки проблем, който желаете да разрешите.

– Понякога проблема, който искаме да коригираме е чувство, което не можем да опишеме с картини и образи, например главоболието. За това съществуват специални техники тип формула, които постигат същото нещо, но чрез използване на думи вместо ментални образи. Тях можете да срещнете в повечето книги на Хосе Силва.

– Заслужава си да обръщате внимание на нещата, които говорите без да се замисляте, или както казваме по навик, по инерция… Ако постоянно си казвате „Много съм изнервен”, „Тежи ми”, „Дразни ме” – тогава тези думи водят до създаване на образи, които могат лесно да програмират подсъзнанието ви и да доведат до създаване на проблем – реален проблем на физическо ниво – който вие сами сте си създали автоматично чрез думите, точно това което не желаете!

– Вместо това можете да си кажете положително утвърждение от сорта на „Аз ставам все по-уверен” – ако преди това сте програмирали за повишаване на вашата увереност, тогава това е истинно изявление, което ще окаже очаквания ефект.

Ако програмирате и подкрепите своето програмиране с подходящите действия и работа в обективното измерение – тогава в действителност „Вие ставате все по-добре и по-добре” в това върху което работите…

Но се изисква програмиране – случайни утвържденията не могат да задействат компютъра да свърши каквато и да е задача, изисква се програма, пълен набор от инструкции, така че той да знае началната точка, желаният краен резултат и по какъв начин да стигне от началната точка до крайния резултат.