СЕМИНАР: София 15, 16, 17 Март 2024 г.
Семинарът е за максимум 12 участника!

Информация и Резервация

 

Как да достигна Алфа ниво най-лесно?

В тази статия ще намерите споделен опит от хора, които  използват наученото от книгите за Методът Силва за да навлязът в Алфа ниво.

 

Информация за предстоящи семинари можете да намерите в лицензираният сайт на Методът Силва УлтраМайнд – www.SilvaCourses.bg – Милен Михайлов – директор и лицензиран инструктор по Методът Силва УлтраМайнд  за България.

 

Здравейте на всички случайни или не гости на сайта. Медитирам от известно време и съм доволна от резултатите. Може би ще се запитате защо тогава пиша… – искам да ви разкажа за моите първи опити и ако съм полезна ще се радвам най-вече. За мен лично беше проблем и то голям самото отпускане в чисто физическия смисъл. На тишина – лягах,затварях очи и започвах да броя от 100 на обратно…

 

Да това е един от начините да се отпуснеш, без да заспиш, а при мен не се получи веднага. Затварях очи, броях, а в главата ми нахлуваха, сякаш сигналните лампи на линейките, хиляди мисли, които точно толкова спешно ме държаха под напрежение и мислите ми блуждаеха… Това продължи доста време,даже си мислех, че аз не медитирам, а просто скачам в мислите си от проблем на проблем.

 

Тогава прочетох и една книга „Силата на Настоящето“ на Екхарт Толе, в която автора те учи как да контролираш неканените мисли. Всъщност заставаш нащрек и дебнеш следващата мисъл, която ще ти прати ума,а мисъл не се появява и така успяваш ти да насочиш съзнанието си към желаната посока.

 

Това упражнение ми помагаше от начало, след това умът сякаш се нагласи към моето желание да медитирам и вече мога да кажа, че нямам нужда от броене за да вляза в алфа… Нещо интересно,въпреки мойте затруднения резултатът от медитацийте не закъсня, силва методът действа хора време е вече да се възползваме…

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Здравейте и от мен,контролирането на мислите или по скоро освобождаването ни от тях докато навлизаме в алфа е не лесна задача в началото!

 

Дори смятам,че повечето от хората който се отказват в самото начало го правят именно заради това.
Бих препоръчал на тези,който започват в началото да използват нещо което да придържа вниманието им върху броенето от 100 до 1,например да броят стъпала по който слизат или да си представят числата изписвани на дъска.Може да бъде каквото и да е ,нещо което ще ви съсредоточи в броенето.

 

Каквото и да броя -заспивам…особено ако съм легнала и броя от 100 до 1. Добре че вече съм на броене от 3 до 1 та имам някакъв напредък.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Привет на всички.Нов съм във това от няма и седмица правя опити и на мен ми помага като си представя,че държа числата в ръце и ги сменям първо десните с дясната ръка и левите с лявата когато трябва от 90 да мина на 89 да речем.

 

Но аз никога не съм легнал по-добре е да сте седнали удобно дори на стол да е или в поза лотус, но не е задължително.Блокирането на мисли е много трудно имах проблем с тях преди и не можех да заспивам с часове.Но си казах стига толкова и започнах да ги спирам и сега нямам проблем.При медитацията е същото,но може би малко по-трудно особено при броенето от 100.

 

Вчера и днес така реших да пробвам да програмирам някои неща които искам да станат.Нито съм чел книгите нито нищо единствено прочетох и гледах няколко клипчета в интернет и нещата станаха и понеже няма нищо случайно не мисля,че е съвпадение.

 

Помогна ми клипчето , където Хосе Силва обяснява метода с броенето от 3 до 1 от лицензираният сайт на Методът Силва УлтраМайнд – https://www.silvacourses.bg

 

Също така комбинирах с броене от 50 до 1 , пробвах и от 100 до 1 , но някак си по дългото броене ме разсейва повече и се придържам към 50 до 1 за сега. По нататък ще си купя книгите за по-вече информация.

 

А за опитите, които направих са за незначителни неща.но все пак трябва да се започне от някъде.

 

1 опит: Вторник вечер реших да направя медитация,защото на другият ден имах контролно в университета и нямах време да се подготвя имаше неща,които ми попречиха и реших поне като не съм подготвен да не съм притеснен.

 

И си представих как влизам в стаята и сядам точно на определено място и започвам да пиша и накрая резултатът от контролното ,който още не знам но ако съм познал ще ви кажа .Така приключих и си легнах убеден в своя успех.

 

На другата сутрин отидох в университета,влезнах в стаята и седнах нарочно на съседното място до това.което си бях представил всички бяха наредени в тази редица на която седнах(чина беше същия),но асистентката каза всеки да седне през 2 стола от краищата на всеки чин ,което ме отведе до мястото,което си бях представил в края на чина до пътеката.

 

Това беше първото не знам може просто да си въобразявам,нямам много опит,затова оставям вие да прецените.Въпреки това за мен си беше успех .

 

2 ри опит: След контролното отидох на спирката да чакам маршрутка номер 5 и запалих цигара докато чакам ( да пуша знам вредно е,но… ) и си казах защо да не се опитам да позная кога и как ще дойде маршрутката.Казах си сега като си изпуша цигарата маршрутката ще дойде.

 

След като я загасих видях рейс на светофара и си казах “ сега маршрутката завива на горния завой и ще се появи рейса но ще светне зелено и направо ще завие и ще дойде към моята спирка“.И така и стана като по часовник няколко секунди след като си го казах се появи маршрутката зад рейса точно и веднага мина покрай него и продължи явно беше зелено и аз се качих .

 

След това влезна едно момиче в маршрутката и си казах ще пробвам пак.Понеже трябваше да си правя карта за бдж транспорт и това ми беше на ума си казах “ сега това момиче ще отиде и тя на жп гарата и ще си направи и тя карта.Нямаше как да го знам,но си казах така ще стане.

 

Слезнах от маршрутката и се огледах коя врата на гарата е отворена,защото гишето за карти е от дясната страна на гарата,това момиче също се огледа( странно ).Видях последната врата отворен където трябва да е гишето и тръгнах натам,но момичето беше пред мен и буквално вървях след нея и видях,че си извади студентската книжка(а картите се вадят с уверение и студ книжка ) чак ми стана странно.

 

Продължих до гишето и това момиче отиде там и преди мен се нареди на гишето да си вади карта….. Край на историята. Споделих с 1 приятел преживяванията си от деня и той доста се учуди. Каза ми „Ти да не си ясновидец :О“ , казах не просто така исках да стане.

 

Има принципи и закони, които трябва да се спазват. В книгата „Ефективна Сетиивна проекция за всеки ден“ (автори Хосе Силва Младши и Ед Бернд Младши) на издателство „Кибеа“, са дадени основните закони, които Хосе Силва открил в 50 годишната си практика, че е нужно да спазваме, когато програмираме, които да ни доведат до оптимални резултати.

 

„ЗАКОНИ НА ПРОГРАМИРАНЕТО“

 

1.Постъпвай с другите само така, както би искал те да постъпват с теб.
2. Решението трябва да помогне да превърнем тази планета в по-добро място за живеене.
3. Решението трябва да бъде най-доброто за всички засегнати.
4. Решението трябва да помогне на най-малко двама или повече души.
5. Трябва да бъде в сферата на възможното.