СЕМИНАР: София 21, 22, 23 Април 2023 г.
Семинарът е за максимум 12 участника!

Информация и Резервация

 

Има ли техника, която да ме научи да визуализирам?

из „Silva answers“
превод на често задавани въпроси и отговорите към тях от Централата на Силва УлтраМайнд ЕСП, САЩ:

„Има ли някаква техника, чрез която да развия способността да визуализрам?
Ако има, моля ви помогнете, защото не успявам да визуализирам нищо. Всичко, което виждам е бял цвят на тъмен фон. Мога само да усетя (почувствам ) нещата, които се опитвам да визуалзирам.
Веднъж се опитах да визуализирам себе си, т.е. моя образ отпред, но успях само да се видя отзад за 2 до 4 секунди. Моля ви помогнете.

Все по-добре и по-добре

Отговорите на всички писма от ученици и практикуващи дава г-н Ед Бернд Младши, съавтор на Хосе Силва и Хосе Силва Младши, и безценен сътрудник подпомагащ за правилното разбиране на Силва системите от 1979 г.

Добре… визуализация. Това е голямо препятствие за много хора… а беше също така и за мен доста дълго време. Това е, защото толкова много хора не знаят какво всъщност е визуализацията и имат много нереалистични очаквания.
Визуализацията е припомняне как изглежда едно нещо.
Точка.

Вие „виждате” само с вашите физически очи, с вашето зрение. Когато очите ви са затворени, вие не може „да видите” нищо, защото не използвате своите очи. Ако се опитате „да видите” нещо, когато визуалзирате, вие ще преминете към Бета ритъм на мозъчната активност, Бета ниво. Но вие не желаете това… Вие имате нужда да останете в Алфа ниво за да може да използвате ЕСП (ефективна сетивна проекция) и да програмирате.

Така че вие ВИЖДАТЕ с ОЧИТЕ си, а визуализирате с ума си… това е да си припомните в ума как изглежда дадено нещо.

Разбира се, че би било прекрасно да имате хубави и ясни „ментални образи”, за които говорите, но повечето хора ги НЯМАТ. Нашето изследване посочва, че 80 % от хората нямат добри и ясни ментални образи.

Няма значение. За да бъдете успешни в използването на ЕСП, да бъдете успешни в програмирането, всичко което е нужно е да си мислите как изглежда едно нещо.

Някога виждали ли сте животно… например куче, кон, и т.н.? Можете ли да ми кажете как изглеждаше то? Колко крака имаше? Колко голямо беше? Какъв беше цвета му? Един цвят ли беше или на петна, или пък на дъги, или нещо друго?
Когато правите това… когато си припомняте как е изглеждало това животно… вие визуализирате.

Това е всичко необходимо за да успеете.

Яснотата на менталните образи… или липсата им… няма нищо общо с вашия успех в използването на ЕСП, или с успеха ви в програмирането. Когато се тревожите за това, вие си причинявате стрес…
ТОВА ще подтисне шансовете ви за успех!

Едно време правех следното: представях си, че визуализирам като някой, който го може. И това работи.

Ако само мислите за дадено нещо, как то изглежда, вие визуализирате.
Ако си мислите как би изглеждало едно нещо, което никога не сте виждали (или представяли) преди, това е въображение.

Ако си представиш едно куче с 6 крака вместо с 4, и си представите къде биха били допълнителните 2 крака, и как би изглеждало това куче, това е използване на въображението.

По-късно като си припомняте как изглежда това 6-крако куче, което по-рано сте създали във въображението си, вие визуализирате… припомняте си нещо, което сте преживели по-рано.

Няма значение дали имате ментални образи или не. ОК?

Все по-добре и по-добре
Ед