СЕМИНАР: София 19, 20, 21 Април 2024
Местата са ограничени до 12 участника!
Информация и Резервация
СЕМИНАР: Пловдив 26, 27, 28 Април 2024
Местата са ограничени до 12 участника!
Информация и Резервация

Хора с увреждания – историята на Бил Стурдевант

Бил Стурдевант е награждаван СилваУлтрамайнд ЕСП инструктор, който започва преподаване на Силва Системите за Обучение на Ума в Аляска през 1984г.

„Има няколко начина, по които Силва техниките могат да помогнат на човек с увреждане. Познавам доста хора, които са се възползвали ефективно от тях… включително и аз самият.

Първо, тези техники помагат на индивида да се справи със ситуацията. Някои хора стават доста раздразнителни, когато ги върхлети някой сериозен проблем, но това не им помага по никакъв начин.

Когато подобрим собственото си поведение относно създадената ситуация това носи огромна полза. Образува се по-малко стрес за човека с увреждане и в действителност те имат повече енергия да се справят с живота си.

Докато сте във вашето алфа ниво вие можете да достигнете до повече идеи за това как да заобиколите увреждането, така че да живеете живота си по възможно по-нормален начин.

Ето пример как Силва техниките може да са от полза:

Един мъж, с пост-полио синдром (проявява се години след възстановяване от детски паралич), сподели какво прозрение е достигнал един ден, докато е бил в своето ниво:
„Аз осъзнах, че причината да имам толкова знания и информация, е защото, когато бях дете, дейностите ми бяха толкова ограничени, докато се възстановявах от полиомиелит, че прекарвах доста голяма част от времето си в четене. Четях книги, списания, вестници, всичко, което можех да намеря.“

„Сега ограниченията, които изпитвам, ме накараха отново да се върна към по-пълноценно използване на своя ум, след като не бих могъл да използвам тялото си както преди. Докато бях в ниво осъзнах, че онова нещо, което ми даде познанията, които имам днес, сега ме насочва… принуждава ме… да приложа знанията си по един продуктивен начин.“

„Аз нямаше да се занимава с това, ако не бяха новите увреждания, които сега имам. Щях все още да си тичам напред – назад правейки хиляди различни неща, вместо да използвам знанията си по начин, който да помага на хората, чрез писане, публикуване на информация, правейки я достояние на хората, които могат да имат полза от нея.“

„Анализирайте собствената си ситуация в своето алфа ниво“ предлага той. „Можете да останете също толкова изненадани, колкото бях и аз на идеите, които ви идват в алфа ниво.“

Той ми разказа как използвал техниките за Контрол на главоболието за да се справи с болката, Контрол на Събуждането за да се справи с умората, която съпровожда пост-полио синдрома. Също така използвал техниката на Трите Пръста за някои определени ситуации, и техниката Огледало на Ума.

„Не искам само да замаскирвам симптомите“ каза той. „Когато използвам Контрол на главоболието за успокоение на болката и Контрол на Събуждането за премахване на умората, аз си напомням наум, че това коригира причината за проблема.“

Веднъж запитахме г-н Силва защо техниката за Контрол на главоболието работи по такъв начин. На пръв поглед изглежда, че ние само третираме симптома – болката – а не скритото напрежение, което причинява главоболието.
И въпреки това хиляди Силва курсисти докладват, че когато използват техниката главоболията им спират напълно и никакви други симптоми не се появяват.

Г-н Силва ни обясни следното: „Когато вие достигнете своето ниво самостоятелно – а не водени от някой друг, като хипнотизатор или Силва инструктор – и когато вие сами направите програмирането, тогава мозъкът ви и умът ви разбират, че имате действителното намерение да коригирате причината за проблема.“

Източник: Силва Ултрамайнд ЕСП Систем