СЕМИНАР: София 29, 30, 31 Октомври 2021
Местата са ограничени до 9 участника!
Информация и Резервация
СЕМИНАР: Пловдив 5, 6, 7 Ноември 2021
Местата са ограничени до 9 участника!
Информация и Резервация

Алергия ли?

Искам да споделя с вас как с помощта на трите метода: Силва, Симорон и Тес се освободих от алергията си към кучета.
През 2007год. няколко месеца работих в Атина. Веднъж седмично почиствах една къща, където стопаните имаха красив Кавказец, чиито косми се стелеха из целия първи етаж: килими, пътеки, дивани и стълбите чак до приземния етаж …В края на деня вече имах усещането, че всичкото кучешко руно се е събрало не в прахосмукачката, а в гърлото, носа ми и по цялото ми лице. Докато не направех една обилна баня и не минеха няколко часа на чист въздух, чувството не отминаваше. Нямах представа че съм станала алергична към животинска козина, защото винаги съм галила и гушкала кучета и котки, но никога не съм имала този проблем. Вярвах че в носа и устата ми са попаднали косми. Още с прибирането ми в България у дома само след няколко минути почувствах познатите симптоми. В къщи нямахме нищо друго освен един хамстер и едва тогава ми стана ясно на какво се дължи отвратителното усещане. От тогава всяка близост с някой рунтавелчо ме караше да се чувствам по същия начин,затова упорито отказвах на молбите на дъщеря ми да си вземе домашен любимец, до…преди няколко дни, когато заяви, че отива да види някакво пинчерче…обаче тя взе че се прибра с него…Направо се стреснах от грозното му личице – милото и започнах да я увещавам, да го върне…
-”То, ако ще търпя някаква алергия, нека поне да е заради нещо по-красиво на външен вид…?”
–„Ама, мамо…аз гледах да е с по-малко козина заради теб, иначе и на мен ми е грозничко, ама като много ми се иска да си имам кученце…”
-„Да не мислиш че като е без козина и вече не съм му налапала кожухчето?”
Върна го, само за да го замени с пекинезче…Е, този път поне си заслужаваше…Обаче моментално ми стана ясно, че трябва да взема някакви мерки…или поне да опитам.
Влязох в Алфа ниво и се върнах във времето, когато работих в онзи дом в Атина. Представих си, че Бруно – така се казваше кучето, никога не е влизал в къщата, а само до прага на външната врата, а вътре нямаше ни един косъм и почистването на къщата е било истинско удоволствие за мен…След това заявих, че всеки пухчо, който е в близост до мен, ми действа положително физически и психически. Реших да подсиля всичко това с някаква Симоронска техника, на които бях попаднала от скоро/за онези, които не са чували за Симорон, това е да вършиш някакви нелогически щуротийки, с цел да се разхлаби затегнатия възел около проблема и просто да ти е забавно от собствените ти измишльотини/Идеята ми хрумна докато белех лук в кухнята и набързо венчах моята Алергия Кучешка за Кромид Луков докато смъртта ги раздели и ги изпратих на меден месец на Бахамите.
„Абе, я за по-сигурно да приложа и ТЕС” – си казах и пристъпих и към този трети метод.
Вечерта преди да заспя се сетих за „младоженците” и си помислих „Ами като се върнат от медения месец? Я да им звънна и да разбера как стоят нещата …” Пак в Алфа ниво звъннах по въображаем телефон, за да попитам как са, и ми отговориха че се чувстват чудесно и нямат намерение да се връщат, защото са си намерили чудесна къщичка на тихо островче.Сутринта продължих отново с Тес.
В момента новия обитател на дома ни прави 24 часа сред нас, галя го, гушкам го, а по скалата от 1 до 10 алергията я усещам на 3 – доста поносимо.
Убедена съм,че до три дни няма да има следа от нея и аз ще мога да пусна статията, за да ви представя решения проблем. Ако в момента четете тази история, това значи че вече се чувствам перфектно.

ПП. Днес е втори ден. Рая ме следва на всяка крачка. За алергията се сещам само за да се самонаблюдавам.
ПП. Днес е трети ден. Чудесно е да си в близост до такова сладко същество и да можеш спокойно да му се радваш.
Извода който си правя е, че то се появи за да може да ме накара да предприема действия срещу неприятната алергия, от която само се оплаквах.
Използвах трите метода, но не бих могла да съм сигурна, че и трите са се задействали, защото всеки един си има своя специфика и се влияе от отделни фактори и нагласи в човешката психика. Мисля че единственото сигурно нещо е, че Мисълта движи целия кръговрат на Живота, а техниките са само спомагателни механизми..
Следвайте знаците на съдбата!
Благодаря на Павлина Николова, че ме подкрепя в процеса на моето собствено самооткриване.

Днес седем месеца по-късно, реших да се върна към темата за алергията, за да потвърдя казаното по-горе.
Тъй като скоро, след като се сдобихме с домашен любимец, единодушно взехме решение, че той трябва да живее на двора, а не в къщи, нямах възможността дълго да се самонаблюдавам и трябва да призная, че често ме е спохождало съмнението, че в даден момент, алергията ми отново, ще се прояви.
Да, ама не. Някои от вас знаят че се намирам в Италия, а тази седмица се сдобих и с допълнителна работа. Попаднах на дом в който отглеждат две кучета и една котка и всички от дългокосмести по-дългокосмести…До сега не ми се беше случвало да видя подобна картина. Вървиш по килим от кучешки косми и всичко се вдига във въздуха след теб. Дивани, столове, спални…всичко е „Mamma mia“ както казват италианците. Когато приключа с почистването там, ми е нужно още толкова време, за да сваля и космите полепнали по дрехите ми. Обаче, знаете ли..?Чистя и си свиркам, защото от алергията няма и следа. Няма,бе…Няма!